تفاوت مامور حراست و بادیگارد

تفاوت مامور حراست و بادیگارد

بادیگاردها و ماموران حراست اغلب با هم اشتباه گرفته می‌شوند. زیرا هر دو خدمات حفاظتی و امنیتی ارائه می‌دهند و گاهی اوقات تعهدات شغلی آنها همپوشانی دارد. با این حال تفاوت‌های زیادی میان یک بادیگارد شخصی و یک مامور حراست وجود دارد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با تفاوت مامور حراست و بادیگارد صحبت کنیم و به وظایف هر یک از آنها اشاره داشته باشیم.

 بادیگارد کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

بادیگاردها افرادی هستند که به حفاظت از یک یا چند شخصیت می‌پردازند و از جان و مال او در برابر افراد مختلف محافظت می‌کنند. این افراد باید از شخصیت خود در برابر تهدیداتی که ممکن است با آن مواجه شوند، همچون تعقیب و گریز، تروریست‌ها، سارقان و غیره محافظت نمایند. پس اگر بخواهیم نقش و وظیفه اصلی یک بادیگارد را بیان کنیم، باید به تامین امنیت و حفاظت از شخصیت اشاره کنیم. اما یک بادیگارد مسئولیت‌ها و وظایف دیگری هم دارد که برخی از رایجترین آنها عبارتند از:

  • رانندگی و اسکورت شخصیت به صورت پیاده و خودرویی
  • شناسایی هرگونه رفتار مشکوک یا افراد مشکوک حاضر در محل
  • جلوگیری از هرگونه آسیب‌دیدگی به مشتری
  • بررسی محیط و اطمینان از امن بودن آن پیش از حضور شخصیت
  • هوشیار بودن مداوم و زیر نظر داشتن محیط
  • اسکن تمام مناطق برای کشف خطرات احتمالی
  • جلوگیری از نزدیک شدن افراد مختلف به شخصیت

آیا بادیگارد و مامور حراست یکی هستند؟

محافظان شخصی و ماموران حراست هر دو به منظور تامین امنیت کار می‌کنند. اما این افراد با هم یکسان نیستند و تفاوت‌های زیادی میانشان وجود دارد. بادیگاردها اغلب از نزدیک با شخصیت یا مشتری خود کار می‌کنند و آنها را در رویدادهای مهم اجتماعی یا خانوادگی همراهی می‌نمایند. در صورتی ماموران حفاظتی به حفاظت از مردم می‌پردازند. تمرکز این دسته از افراد بر روی محافظت از کسب و کاری است که آنها را استخدام کرده است.

 

آیا بادیگارد و مامور حراست یکی هستند؟

 

برای همین میتوان گفت که اصلی ترین تفاوت میان مامور حراست و بادیگارد در چیزی است که از آن به محافظت می‌پردازند. بادیگاردها مسئول تامین امنیت جان و مال یک یا چند شخصیت هستند. در صورتی که نگهبانان و ماموران حراستی به نگهبانی و تامین امنیت یک یا چند محل می‌پردازند. ماموران حراست اغلب در اطراف یک یا چند ساختمان به گشت‌زنی می‌پردازند و محیط را زیر نظر می‌گیرند. این افراد وظیفه دارند تا امنیت ساختمان و افراد حاضر در آن را تامین نمایند. همچنین ماموران حراستی باید مراقب تجهیزات، ابزارها و کلیه لوازم موجود در ساختمان باشند و مانع از هرگونه خرابکاری، سرقت و تخریب آنها شوند. این افراد در صورت مشاهده هر مورد مشکوک، سریعا با پلیس تماس گرفته و موقعیت را گزارش می‌دهند.

کدام شغل خطرات بیشتری دارد؟

اگر بخواهیم شغل بادیگاردی و نگهبانی را از نظر میزان خطر بررسی کنیم، باید اشاره کنیم که بادیگاردها مسئولیت خطیرتری دارند. این افراد اغلب به محافظت شخصیت‌هایی می‌پردازند که در جامعه شناخته‌شده‌تر هستند و به خاطر شهرت و محبوبیت خود بیشتر در معرض خطر قرار دارند. این محافظان باید همواره به تامین امنیت محیط بپردازند و از جان شخصیت در موقعیت‌های مختلف محافظت نمایند.

این در حالی است که ماموران حراست معمولا خطرات زیادی نمی‌بینند و کارشان با ریسک کمتری همراه است. برای همین است که این شغل محدودیت سنی خاصی ندارد و افراد در سنین بالا هم میتوانند وارد آن شوند. البته قوانین در هر کشوری متفاوت است و ممکن است در برخی از کشورها برای این کار نیز یک بازه سنی خاص در نظر گرفته شود.

تفاوت بادیگارد و مامور حراستی از نظر پوشش و حمل سلاح

هم بادیگاردها و هم ماموران حراست اغلب یک سری تجهیزات امنیتی در اختیار دارند تا در شرایط مورد نیاز از آنها استفاده نمایند. این تجهیزات میتواند به آنها در انجام کارهای روزانه و ماموریت‌هایشان کمک نمایند. برخی از این تجهیزات همچون وسایل ارتباطی مشابه هستند. اما تجهیزات اصلی آنها کمی متفاوت است. یک بادیگارد بسته به اینکه از چه شخصیتی محافظت می‌کند، میتواند مجوز حمل اسلحه داشته باشد و در حین ماموریت از سلاح خود استفاده نماید.

 

تفاوت بادیگارد و مامور حراستی از نظر پوشش و حمل سلاح

 

معمولا بادیگاردهای شخصیت‌های سیاسی از اسلحه برخوردار هستند تا در زمان مورد نیاز از آن استفاده کنند. همچنین این افراد به دلیل اینکه در موقعیت‌های خطرناکتری قرار می‌گیرند، از لباس‌های ضد گلوله یا سپرهای امنیتی برخوردار هستند. اما ماموران حراست به این شکل نیستند و معمولا یک سری ابزارهای ساده در اختیار دارند. برخی از آنها از باتوم در شرایط مورد نیاز استفاده می‌نمایند.

اگر بخواهیم ماموران حراست و بادیگاردها را از نظر نوع پوشش نیز مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بادیگاردها اغلب با کت و شلوار مشکی رنگ در جامعه حضور پیدا می‌کنند. پوشش خاص این افراد و همچنین فیزیک بدنی متفاوتشان باعث وجه تمایز آنها با سایر افراد حاضر در محل می‌شود. اما ماموران حراست به این صورت نیستند و اغلب از لباس‌های ساده همچون پیراهن و شلوار رسمی استفاده می‌کنند. بر روی لباس برخی از آنها هم عبارت مامور حراست یا security guard درج می‌شود.

تفاوت بادیگارد و مامور امنیتی از نظر نحوه ورود به شغل مورد نظر

افرادی که تمایل به بادیگارد شدن دارند، باید در دوره‌های آموزش بادیگاردی شرکت کنند و پس از اخذ مدرک مربوطه وارد این حوزه شوند. در واقع بادیگارد شدن تنها به داشتن فیزیک بدنی مناسب مربوط نبوده و این افراد باید دوره‌های لازم را طی نمایند. افراد متقاضی باید در یک مجموعه معتبر ثبت نام کرده و دوره آموزش بادیگاردی را طی کنند. مجموعه سیف نصر یکی از مجموعه‌های فعال و معتبر در این زمینه است که در زمینه تشریفات و آموزش بادیگارد فعالیت می‌نماید. دوره آموزش بادیگاردی این مجموعه در دو سطح مقدماتی و پیشرفته برگزار می‌شود و در انتها به افراد مدرک بین‌المللی بادیگاردی اعطا می‌شود. اما ماموران حراست راه راحت‌تری در پیش رو دارند و میتوانند به راحتی وارد این حوزه شده و مشغول به کار شوند.

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با تفاوت‌های مهم میان بادیگارد و مامور حراست صحبت کردیم و با وظایف هر یک از آنها به خوبی آشنا شدیم. مامور حراست و بادیگارد از جهاتی چون میزان خطر در حین ماموریت، تجهیزات، نوع پوشش، مدارک و مجوزهای لازم و حتی دستمزد با یکدیگر تفاوت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها

شرکت بادیگارد شخصی

شرکت بادیگارد شخصی

بادیگاردها یا محافظان شخصی متخصص‌های امنیتی بسیار ماهری هستند که در زمینه حفاظت شخصی از افراد به طور کامل آموزش دیده‌اند. این افراد با شرکت

ادامه مطلب »