آیا برای بادیگارد حمل کلت گازی مجاز است؟

آیا برای بادیگارد حمل کلت گازی مجاز است؟

برخی از بادیگاردها برای انجام ماموریت‌های خود، نیاز به استفاده از اسلحه دارند. در واقع اگر بخواهیم بادیگاردهای عملیاتی را تقسیم بندی کنیم، با دو دسته بادیگارد با سلاح و بادیگارد بدون سلاح مواجه می‌شویم. محافظان شخصی بدون سلاح، افرادی هستند که تنها با استفاده از تکنیک‌های دفاع شخصی و ورزش‌های رزمی اقدام به محافظت از شخصیت خود می‌کنند. اما بادیگاردهای با سلاح، آن دسته از محافظانی هستند که برای حفاظت از شخصیت و چهره خود نیاز به استفاده از اسلحه دارند. معمولا شخصیت‌های سیاسی و افرادی که بیشتر در معرض ترور قرار دارند، نیاز به بادیگارد با اسلحه دارند. حال باید دید حمل اسلحه‌ای همچون کلت گازی برای بادیگارد به چه صورت است؟ آیا حمل این سلاح قانونی و مجاز است یا خیر؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

کلت گازی چیست؟

کلت گازی یکی از اسلحه‌های نیمه اتوماتیک است که به وسیله کپسول‌های CO2 شارژ می‌شود. امروزه به دلیل پیشرفت‌های زیادی که در صنعت اسلحه سازی صورت گرفته است، کلت‌های گازی مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام از کاربرد خاصی برخوردار می‎باشند. برای مثال یکی از انواع کلت‌های گازی برای حوزه آموزش تیراندازی افراد نظامی و نیروهای مسلح کاربرد دارد. با این حال متاسفانه امروزه بیشتر از این سلاح‌ها به دلیل ابعاد و اندازه جمع و جور، برای شکار حیوانات و پرندگان استفاده می‌شود.

تفاوت کلت گازی و کلت بادی

 

تفاوت کلت گازی و کلت بادی

 

یکی دیگر از انواع کلت، کلت بادی است که تفاوت آن با کلت گازی، در نحوه استفاده از آن است. اگر بخواهیم این سلاح‌ها را از نظر سهولت استفاده مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که کلت‌های گازی بسیار راحت‌تر از کلت‌های بادی هستند. دلیل آن هم این است که کلت‌های گازی را میتوان خیلی سریع و با راحت‌ترین روش‌های ممکن شارژ کرد. اما از طرفی میزان دقت و عملکرد کلت‌های بادی نسبت به نوع گازی بسیار بیشتر است. چرا که همیشه مقداری باد در مخزن کلت بادی ذخیره شده و همین امر سبب افزایش دقت در آن می‌گردد. به جز این موارد، کلت گازی و بادی از نظر قیمت خرید نیز با هم تفاوت دارند. در حال حاضر کلت‌های گازی از قیمت بیشتری نسبت به کلت بادی برخوردار هستند.

شرایط استفاده از کلت گازی و حمل آن

به طور کلی برای حمل هر سلاح در هر کشوری، باید به قوانین و مقررات همان جامعه توجه کرد. در کشور ایران، حمل و استفاده از کلت گازی عملی غیر مجاز است و با خاطی برخورد می‌شود. البته برخی از فروشگاه‌ها اقدام به اخذ کارت سبز و یا همان مجوز حمل سلاح برای کلت‌های گازی از مقامات ذیربط می‌نمایند. با این حال به طور کلی حمل و استفاده از این سلاح‌ها ممنوع بوده و در صورت مشاهده تبعات سنگینی در انتظار فرد خواهد بود.

حمل کلت گازی توسط بادیگارد

 

حمل کلت گازی توسط بادیگارد

 

همانطور که اشاره کردیم، طبق قوانین و مقررات حاکم بر جامعه ایران، حمل و نگهداری از اسلحه‌های بادی و گازی عملی مجرمانه محسوب شده و با خاطی برخورد قانونی خواهد شد. حال باید دید که حمل کلت گازی برای بادیگارد چه حکمی دارد؟ آیا هر بادیگاردی امکان استفاده از اسلحه و کلت گازی را دارد یا خیر؟ در این رابطه باید اشاره کرد که تنها بادیگاردهایی که مجوز قانونی از مراجع ذی ربط داشته باشند، شرایط استفاده از کلت را دارند. در واقع اگر نهادهای مربوطه اقدام به صدور مجوز استفاده از سلاح نکنند، هیچ فردی حق استفاده از اسلحه را ندارد.

مجوز حمل اسلحه توسط چه نهاد و سازمانی صادر می‌شود؟

در رابطه با نهادهایی که امکان صدور مجوز حمل اسلحه را دارند، باید به سپاه پاسداران، سازمان‌های حفاظت اطلاعات ارتش و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. این سازمان‌ها در خصوص حمل و نگهداری سلاح‌های شکاری، مهمات شکاری و غیر سازمانی مسئولیت دارند. همچنین نهادهای حفاظت در سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها، در رابطه با ثبت مجوز اسلحه پیگیر هستند. با این حال روند اخذ مجوز حمل سلاح، باید از طریق واحد حفاظت سازمان انجام شود. بیشتر مسئولین کشور همچون نمایندگان مجلس و قضات، مجوز حمل اسلحه را دارند. در واقع بسیاری از شخصیت‌های سیاسی شناخته شده، برای حفظ جان خود به حمل اسلحه می‌پردازند. حال برخی از بادیگاردهایی که به محافظت از این شخصیت‌ها می‌پردازند نیز به استفاده از اسلحه و کلت می‌پردازند و مجوزهای لازم در این رابطه را از همان نهاد و ارگان دریافت می‌نمایند.

چند قانون مهم مربوط به حمل اسلحه در ایران

در قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات، به موارد زیادی در رابطه با حمل اسلحه، نگهداری، قاچاق، خرید و فروش و غیره اشاره شده است. بهتر است در اینجا به چند مورد از این موارد اشاره داشته باشیم تا به شرایط حمل کلت گازی بدون مجوز یا هر سلاح دیگری پی ببریم.

  • “قاچاق سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت كنترل عبارت از وارد كردن آنها به كشور و يا خارج نمودن آنها از كشور به طور غيرمجاز است.”
  • “وارد كردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت كنترل به كشور، خارج كردن آنها از كشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزيع، تعمير و هرگونه معامله آنها بدون مجوز مراجع ذی ‌صلاح جرم است و مرتكب به مجازاتهای مندرج در اين قانون محكوم می‌شود.”
  • ماده 8 (اصلاحی 08ˏ11ˏ1399)ـ: “هر كس به طور غير مجاز حرفه خود را تعمير سلاح قرار دهد در مورد سلاح گرم جنگی به حبس تعزيری از شش ماه تا سه سال و در مورد سلاح شكاری به جزای نقدی از 000 /000 /100 تا 000 /000 /250 ريال محكوم می‌‌شود.”
  • ماده 6 (اصلاحی 08ˏ11ˏ1399)ـ: “هر كس به طور غير مجاز سلاح گرم يا سرد جنگی يا سلاح شكاری يا قطعات موثر يا مهمات آنها را خريداری، نگهداری يا حمل نمايد يا با آنها معامله ديگری انجام دهد، به ترتيب زير به حبس تعزيری محكوم می‌شود:

الف ـ سلاح سرد جنگی، سلاح شكاری يا مهمات آن، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه يا جزای نقدی از 000 /000 /15 تا 000 /000 /50 ريال

ب ـ سلاح گرم سبک غير خودكار، قطعات موثر يا مهمات آن، به حبس از شش ‌ماه تا دو سال يا جزای نقدی از 000 /000 /30 تا 000 /000 /120 ريال

پ ـ سلاح گرم سبک خودكار، قطعات موثر يا مهمات آن، به حبس از دو تا پنج سال

ت ـ سلاح گرم نيمه‌ سنگين و سنگين، قطعات موثر يا مهمات آنها، به حبس از پنج تا ده سال

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها

شرکت بادیگارد شخصی

شرکت بادیگارد شخصی

بادیگاردها یا محافظان شخصی متخصص‌های امنیتی بسیار ماهری هستند که در زمینه حفاظت شخصی از افراد به طور کامل آموزش دیده‌اند. این افراد با شرکت

ادامه مطلب »