چگونه یک نگهبان امنیتی یا مامور حراست شویم؟

چگونه یک نگهبان امنیتی یا مامور حراست شویم؟

چگونه یک نگهبان امنیتی یا مامور حراست شویم؟

تامین امنیت و حفاظت از جان افراد، یکی از بزرگترین دغدغه‌های سازمان‌ها و موسسات بزرگ است. معمولا سازمان‌های بزرگ و مهم از نگهبانان یا محافظان امنیتی استفاده می‌کنند تا به وسیله آنها بتوانند امنیت محیط را افزایش دهند. نگهبانان امنیتی باید از مهارت‌های لازم برخوردار باشند و آموزش‌های مخصوص را طی کرده باشند. در این مطلب قصد داریم پیرامون این موضوع صحبت کنیم و به نحوه تبدیل شدن به یک نگهبان امنیتی یا مامور حراست اشاره داشته باشیم.

 

شغل نگهبان امنیتی و مامور حراست

نگهبانان امنیتی و ماموران حراست، افرادی هستند که به حفاظت و نگهبانی از سازمان و یا افراد آن می‌پردازند. نگهبانان امنیتی وظایف زیادی دارند و باید در هنگام وقوع حوادث ناگوار همچون سرقت، اقدامات امنیتی لازم را انجام دهند و هرگونه پیشامد و اتفاقی را سریعا به مدیران و مسئولان مربوطه گزارش دهند. همچنین این افراد باید به نظارت بر روی منطقه بپردازند و با افراد خرابکار یا سارق سریعا برخورد نمایند. از دیگر وظایف نگهبان امنیتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گشت زنی در محوطه و حفظ امنیت محیط
  • کنترل و نظارت بر روی ورود و خروج افراد سازمان و مراجعین
  • کنترل و بررسی مستمر بخش‌های مختلف برای جلوگیری از حوادث ناگوار همچون سرقت
  • اطمینان از کارکرد صحیح سیستم‌های هشدار و زنگ خطر

 

نحوه تبدیل شدن به یک نگهبان یا محافظ امنیتی

  • واجد شرایط بودن شغل نگهبانی

افرادی که قصد دارند به یک نگهبان امنیتی یا مامور حراستی تبدیل شوند، باید از سن قانونی برخوردار باشند. بسیاری از مجموعه‌ها حداقل و حداکثر سن خاصی را برای این کار در نظر می‌گیرند و از پذیرش هر فرد در هر سنی خودداری می‌نمایند. علاوه بر این افرادی که قصد دارند به عنوان نگهبان امنیتی مشغول به کار شوند، باید دوره‌های بادیگاری را طی کنند و گواهینامه‌های رسمی و آموزشی خود را در رزومه‌شان درج نمایند. این افراد باید پیش از اشتغال به کار چندین آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند تا بتوانند برای این شغل کاندید شوند.

 

نحوه تبدیل شدن به یک نگهبان یا محافظ امنیتی

 

فردی که قرار است به عنوان یک نگهبان یا مامور حراست مشغول به کار شود، نباید هیچگونه اعتیادی به مواد مخدر یا الکل داشته باشد و باید بتواند به طور حرفه‌ای در همه محیط‌ها از عهده خود و وظایفش برآید.

  • طی کردن دوره‌های آموزش نگهبان امنیتی

نگهبانان امنیتی میتوانند پیش از استخدام و یا در حین ماموریت، در دوره‌های آموزش نگهبانی شرکت نمایند. البته اغلب مجموعه‌ها به استخدام افرادی می‌پردازند که دوره‌های مرتبط را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند. این آموزش‌ها جنبه‌های مختلفی را در برمی‌گیرند و افراد را برای نگهبانی در محیط‌ها و موقعیت‌های مختلف آماده می‌نمایند. در رابطه با دوره‌های آموزش نگهبان امنیتی میتوان به سه مورد اشاره کرد:

  1. آموزش‌های پیش از شروع به کار: پیش از استخدام شدن به عنوان یک نگهبان امنیتی، باید یک سری آموزش‌های لازم را طی کرد. برخی از این مهارت‌ها و راهکارها برای انواع موقعیت‌ها اعمال می‌شوند. برخی هم یک سری آموزش‌های تخصصی می‌گذرانند که متناسب با نوع حوزه نگهبانی‌شان است.
  2. دوره‌های آموزشی در حین کار: زمانی که به عنوان یک نگهبان امنیتی یا مامور حراست مشغول به کار می‌شوید، باید آموزش‌هایی را در محل کار ببینید. این آموزش‌ها در محیط کار و مختص به شغل نگهبانی به افراد آموزش داده می‌شوند.
  3. آموزش کار با سلاح: برخی از نگهبانان امنیتی نیاز به حمل و استفاده از سلاح در حین ماموریت دارند. این افراد باید کار با سلاح را به خوبی یاد بگیرند و با نحوه استفاده و حمل آن به خوبی آشنا باشند. همچنین در حین آموزش، نحوه تخلیه ایمن اسلحه و زمان مناسب استفاده از اسلحه به افراد یاد داده می‌شود. این آموزش‌ها معمولا به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و باید برای آنها زمان کافی اختصاص داده شود.

 

از دیگر ملزومات شغل نگهبانی و حراست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از سلامت و قدرت جسمانی جهت مقابله با افراد مزاحم: نگهبانان امنیتی باید از نظر جسمانی کاملا سالم باشند و قدرت بدنی خوبی داشته باشند. در غیر این صورت نمیتوانند از پس مقابله با افراد مزاحم یا سارق برآیند.
  • امکان کار به مدت طولانی: فیزیک و قوای بدنی نگهبان امنیتی باید به گونه‌ای باشد که بتواند برای مدت طولانی به کار بپردازد. همچنین این افراد باید شرایط کار در موقعیت‌های بحرانی و حساس را داشته باشند.
  • داشتن ویژگی‌هایی چون صداقت و مسئولیت پذیری: نگهبان یا مامور حراست باید در کنار موارد اشاره شده، از چندین خصوصیت اخلاقی برخوردار باشد. از جمله این موارد هم باید به صداقت، حس مسئولیت‌پذیری و مورد اعتماد بودن اشاره کرد. همچنین نگهبان باید برخورد مودبانه و محترمانه‌ای با پرسنل سازمان و مراجعین آن داشته باشد.
  • سرعت عمل و خلاقیت در تفکر و تصمیم‌گیری: یک نگهبان امنیتی خوب باید از سرعت عمل و خلاقیت در تفکر، تصمیم‌گیری و توانایی حل مسئله برخوردار باشد. سرعت عمل خوب نگهبان میتواند سبب جلوگیری از بسیاری از پیشامدها و حوادث احتمالی شود.
  • برخورداری از ظاهری آراسته و پوشیدن لباس فرم: ماموران امنیتی باید از ظاهری آراسته برخوردار باشند و همواره لباس فرم مخصوص را به تن داشته باشند.

 

تجهیزات و ملزومات تخصصی برای نگهبانان امنیتی

محافظان امنیتی برای اینکه بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند، باید از تجهیزات مناسبی برخوردار باشند. این افراد اغلب دارای یک سری لوازم مهم هستند که در شرایط حساس از آنها استفاده می‌نمایند.

 

تجهیزات و ملزومات تخصصی برای نگهبانان امنیتی

 

برخی از این تجهیزات توسط شرکت استخدام کننده تهیه می‌شوند و در اختیار نیروی نگهبان قرار داده می‌شوند. از جمله تجهیزات و ملزومات مهم در این زمینه هم میتوان به چراغ قوه، تجهیزات دفاعی چون باتوم و اسپری فلفل و جعبه کمک‌های اولیه اشاره کرد.

 

جمع بندی

نگهبان امنیتی و مامور حراست، از جمله شغل‌هایی است که طرفداران خاص خود را دارد. افرادی که علاقمند به این شغل هستند و دوست دارند به عنوان یک مامور حراست یا نگهبان امنیتی مشغول به کار شوند، باید دوره‌های آموزشی لازم را طی کنند تا بتوانند به استخدام یک مجموعه یا سازمان درآیند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا استخدام نگهبان و مامور امنیتی، میتوانید از طریق آکادمی سیف نصر اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها

شرکت بادیگارد شخصی

شرکت بادیگارد شخصی

بادیگاردها یا محافظان شخصی متخصص‌های امنیتی بسیار ماهری هستند که در زمینه حفاظت شخصی از افراد به طور کامل آموزش دیده‌اند. این افراد با شرکت

ادامه مطلب »